la-Arad.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii aradenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Una dintre cele mai vechi fabrici de confecții a supraviețuit crizei economice

Una dintre cele mai vechi și mai renumite fabrici de confecții din România, înființată în urmă cu 55 de ani, SC ''Moda'' SA din Arad, continuă să fie o firmă prosperă, în ciuda crizei economice mondiale.

Doi tineri din Arad se numără printre primii nevăzători din România care vor beneficia de ajutorul unui câine-ghid

Cuplul va primi câinele de la Fundația Light into Europe, care a asigurat dresajul animalului. Astfel, cei doi tineri se vor putea bucura de mai multă independență și își vor putea îmbunătăți viața socială.

Spitalul Orășenesc Lipova, modernizat; investiția se ridică la peste 1 milion de lei

Corpul de clădire principal al Spitalului Orășenesc Lipova a fost reabilitat, investiția totală fiind de 1,1 milioane lei, în beneficiul a 60.000 de locuitori din zonă.

Final de stagiune la Filarmonica de Stat, cu un concert dedicat ritmurilor latine

Filarmonica de stat Arad își încheie stagiunea muzicală 2013 - 2014, cu un concert dedicat spațiului sonor latin, susținut de orchestra simfonică arădeană, sub bagheta dirijorului croat Milan Vaupotic.

158 de absenți și un eliminat, la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului

Un candidat care a susținut examenul de bacalaureat la Subcomisia - Liceul Teoretic Gurahonț, aparținând Centrului de examen Sebiș, a fost eliminat luni, pentru tentativă de fraudă la proba de Limba și literatura română, a anunțat Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Mihai Spânu a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Mihai Spânu, fost inspector școlar general adjunct, acuzat de trafic de influență, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Contract de 37 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea unor rețele de apă și canalizare din județul Arad

Compania de Apă Arad S.A. a parafat al 13-lea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă și canalizare al județului Arad, a anunțat Gheorghe Bănățean, director general al Companiei de Apă Arad S.A. 

ISJ Arad se delimitează de faptele celor doi inspectori școlari cercetați pentru trafic de influență

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad se delimitează de faptele săvârșite de persoanele aflate în cercetare, a declarat luni prof. Claudius Mladin, inspector școlar general, referindu-se la inspectorul general adjunct Marian Spânu, reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru trafic de influență, precum și la inspectorul școlar responsabil cu dezvoltarea resurselor umane, Simona Crîsnic.

Grădina Botanică Universitară din Macea, loc de atracție pentru iubitorii de natură

La numai 23 de kilometri depărtare de Arad, în comuna Macea, se află Grădina Botanică Universitară, unde sunt cultivate peste 2.000 de specii de arbori și arbuști și circa 500 de specii ierboase din diferite categorii, predominând însă speciile lemnoase.

Un inspector școlar general adjunct a fost reținut de procurori

Unul dintre inspectorii generali adjuncți din cadrul Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad, Marian Spânu, a fost reținut luni pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

S-a deschis Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a județului Arad

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al județului Arad, amenajat cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013, a fost inaugurat oficial marți, panglica fiind tăiată de Nicolae Ioțcu, președintele CJ. 

Primăria Arad a semnat contractul de achiziție a șase tramvaie "made in Romania"

Primăria Municipiului Arad a semnat, vineri, contractul de achiziție a șase tramvaie noi, cu finanțare prin credit acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea contractului ridicându-se la 6.568.101,30 euro plus TVA. Contractul a fost semnat de primarul Gheorghe Falcă și Gheorghe Sârbu, director general al SC 'Astra Vagoane Călători Arad' SA. 

Contracte semnate pentru infrastructurile de drumuri, apă și canalizare din 17 localități arădene

Reprezentanții administrațiilor din 17 localități din județ, între care și municipiul Arad, au semnat vineri, la Consiliul Județean Arad, contracte de finanțare pentru infrastructura de drum, infrastructura de apă și de canalizare, în valoare de 22 milioane lei. 

Contract în valoare de peste 8,1 milioane lei pentru modernizarea aeroportului Arad

Un contract în valoare de 8,186 milioane de lei fără TVA a fost parafat joi, la sediul Consiliului Județean Arad, în vederea proiectării și execuției lucrărilor la Aeroportul Internațional Arad de transformare a terminalului cargo în terminal de pasageri. 

La Spitalul de Psihiatrie din Mocrea, județul Arad, a fost inaugurată o grădină terapeutică

În incinta Spitalului de Psihiatrie din Mocrea, județul Arad, a fost inaugurată prima grădină terapeutică din România, pentru tratarea afecțiunilor celor internați, aproximativ 40 de pacienți fiind incluși în acest proiect, a informat Monica Pele, managerul spitalului.

Aradul s-a înfrățit cu Sectorul 5 al Pragăi

Municipiul Arad s-a înfrățit cu cel mai mare sector al capitalei Republicii Cehia, Praga, respectiv Sectorul 5, documentele de înfrățire fiind semnate de primarul Gheorghe Falcă și prim-viceprimarul Petru Lahnit, a declarat Ramona Crețu, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad.

Proiect vizând extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canal în 38 de localități arădene

Un număr de 38 de localități cu o populație cuprinsă între 2.000 și 10.000 de locuitori au fost incluse într-un proiect vizând extinderea și modernizarea rețelelor de apă potabilă și canal, lucrările efective urmând să demareze în cursul anului viitor, potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu. 

Primăria Aradului va cumpăra tramvaie "Imperio" fabricate de Astra Vagoane Călători

Primăria Aradului va cumpăra șase tramvaie "Imperio" fabricate de Astra Vagoane Călători SA, care a fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de municipalitate în acest scop. Comisia de licitație a apreciat ca superioare condițiile oferite de compania arădeană, față de condițiile companiei Pojazdy Szynowe PESA din Polonia, a anunțat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. 

Consiliul Județean Arad solicită MDRAP 25 de microbuze școlare

Consiliul Județean (CJ) Arad a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) un număr de 25 de microbuze școlare, pentru transportul elevilor din școlile din mediul rural, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele CJ Arad. 

Începe prima ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad

Prima ediție a Zilelor Culturii Austriece la Aradîncepe luni, manifestarea fiind organizată în perioada 2 - 5 iunie, de Consiliul Județean Arad, a anunțat Rodica Tălmaciu, vicepreședintele Asociației Culturale "Musikforum Europa". 

Podgoria Aradului, printre cele mai vechi din țară, e atestată documentar de un mileniu

Se vorbește mult în ultima vreme despre așa numitele 'Drumuri ale Vinului', care constituie importante atracții turistice în mai multe zone ale țării, un astfel de exemplu fiind și Podgoria Aradului, sau Podgoria Miniș cum i se mai spune.

Premierul Victor Ponta a vizitat Fabrica de Nutrețuri Combinate (FNC) de la Vinga, județul Arad, o investiție greenfield a companiei Smithfield România

Declarații susținute de premierul Victor Ponta și ministrul Daniel Constantin, la Smithfield.

CET Arad caută un investitor străin care să investească 40 milioane de euro

Centrala Electrică de Termoficare (CET) Arad preconizează să cheltuiască în acest an suma de 100.000 lei pentru studii de consultanță și asistență economică în vederea găsirii unui investitor străin care ar trebui, însă, să vină cu o investiție de peste 40 de milioane de euro. 

Weekend-ul artistului in/dependent

Primăria municipiului Arad organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, prima ediție a Weekend-ului artistului in/dependent (WAD), eveniment la care pot lua parte toți arădenii iubitori de artă contemporană.

A fost lansată platforma "Aradul contează!"

O platformă intitulată "Aradul contează!" , înființată din inițiativa Consiliului Județean, a fost lansată oficial miercuri, scopul fiind să reunească persoane implicate în dezvoltarea comunității locale și să elaboreze o strategie de acțiune pentru județ.

Primarul Gheorghe Falcă ar dori ca Raliul Aradului să devină etapă de Campionat Mondial de Raliuri

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar dori ca Raliul Aradului să devină etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, Aradul putând îndeplini condițiile tehnice impuse. Potrivit acestuia, însă, costurile implicate depășesc potențialul financiar al al municipalității arădene, motiv pentru care ar dori ca Guvernul să sprijine financiar aceste demersuri. 

Singurul muzeu al cofetăriei din România continuă să fie prea puțin cunoscut de publicul larg

Inaugurat în urmă cu opt ani, primul și până acum singurul muzeu al cofetăriei din România a rămas puțin cunoscut publicului larg, dovadă numărul redus de vizitatori care i-au trecut pragul în această perioadă.De ce se întâmplă acest lucru se întreabă și proprietarul muzeului, maestrul cofetar Ioan Gui, în vârstă de 75 de ani, amenajându-l în două din încăperile locuinței sale, care se află pe strada Nicolaus Lenau nr. 3.

Percheziții DNA la o rafinărie din Arad

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală în legătură cu importul de produse petroliere, în perioada 2009 – 2011, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 13.500.000 lei.

Proiect de promovare turistică a județului Arad prin fonduri europene

Proiectul "Înființarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică a județului Arad" a fost finalizat, a anunțat conducerea Consiliului Județean Arad. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3. În valoare de aproape 1,2 milioane lei, proiectul a fost implementat de C.J. Arad.

Marcă românească de tradiție: ASTRA Vagoane Călători din Arad

În cei peste 100 de ani de activitate - începând din 1891 - compania ASTRA Vagoane Călători S.A. a produs în principal material rulant, vagoane de marfă, de pasageri și locomotive.

Consiliul Județean Arad vrea să organizeze Zilele Culturii Austriece

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a anunțat luni că vrea să organizeze, la începutul lunii iunie, cea dintâi ediție a Zilelor Culturii Austriece, la care și-a anunțat prezența Prințesa Anita de Hohenberg, nepoata Prințului Moștenitor al Austriei. 

Ministerul Culturii, în litigiu cu sculptorul Florin Codre pentru Monumentul Marii Uniri

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a vorbit vineri, la Arad, despre litigiul pe care ministerul îl are cu sculptorul Florin Codre, cel care a câștigat concursul de realizare a monumentului Marii Uniri, a încasat suma de 10 milioane lei din bani publici, dar nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale și nu a livrat încă lucrarea.

Alte știri: 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015